Uitzending
NOVA - 28-8-2007

28-8-2007

NOVA

831 x bekeken | 0 reacties
6
Griekenland brandt
Een kleine 200.000 hectare bos is al verwoest in Griekenland. Maar het ergste lijkt achter de rug, tenminste dat hopen de Grieken. Net als de afgelopen dagen breken er nog steeds branden uit, maar in ieder geval is er hulp uit heel Europa. De Griekse regering heeft beloningen tot één miljoen euro uitgeloofd voor het opsporen van pyromanen. Over de motieven van de brandstichters doen de wildste theorieën de ronde. NOVA is in Zacharo, aan de westkant van het Griekse schiereiland Peloponnesos.

Probleemwijken
Als het kabinet op Prinsjesdag de financiering van de plannen voor veertig prachtwijken rond wil hebben, moet er snel een einde komen aan de ruzie met de woningbouwcorporaties. Minister Bos wil dat ze drie miljard euro storten in een speciaal fonds. Dat geld wordt dan besteed aan het opknappen van veertig wijken, vooral in het westen. Maar er zijn ook plaatsen die niets krijgen, terwijl ze ook achterstandswijken hebben. Staf Depla, PvdA-Kamerlid reageert.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 28 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Staf Depla. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee