Uitzending
NOVA - 3-6-2006

3-6-2006

NOVA

1084 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuwe feiten in zaak-Lucia de B
De wetenschapsfilosoof Ton Derksen is ervan overtuigd: de Haagse verpleegster - veroordeeld wegens moord op zeven ziekenhuispatiŽnten - zit onschuldig in de cel. In zijn boek Lucia de B. Reconstructie van een gerechtelijke dwaling, komt hij met een serie nieuwe feiten die de hele zaak tegen Lucia de B. onderuit kunnen halen.

Russische tsaar & terreur
Sinds de aanslagen van 11 september 2001 in Amerika weet de hele wereld weer wat terrorisme is. Rusland heeft er al twee eeuwen langer mee te maken. Tsaar Alexander de Tweede werd achtervolgd en gebombardeerd door terroristen die zijn beleid afkeurden. De tsaar verklaarde hen zelfs de oorlog. Edward Radzinsky schreef er een boek over en Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt sprak met hem.

Zwanenmeer Bijlmermeer
Hiphopmutsjes, ontblote navels en afhangende broeken bevolken Het Muziektheater in Amsterdam. Scholieren uit stadsdeel Bijlmermeer voeren er samen met dansers van Het Nationale Ballet een 'schaduwversie' op van het 'ballet der balletten'.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 3 juni door de VARA en de NPS. Te gast was Ton Derksen. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie