Uitzending
NOVA - 29-5-2006

29-5-2006

NOVA

743 x bekeken | 0 reacties
6
Politie zoekt hogeropgeleid personeel
Vermeende blunders bij recentelijk recherche-onderzoek en nieuwe vormen van criminaliteit dwingen de politie op zoek te gaan naar hoger opgeleid personeel. Voortaan hoef je geen politieman meer te zijn om de masteropleiding voor rechercheur te mogen doen. Ook hoogopgeleide zij-instromers zijn welkom.

Homofobie in Oost-Europa
'Het was totale chaos, en zeer beangstigend', aldus EuroparlementariŽr voor D66 Sophie in 't Veld, zelf aanwezig bij de uit de hand gelopen demonstratie voor homorechten in Moskou, afgelopen zaterdag. Ze vindt dat de Raad van Europa Rusland op het matje moet roepen. In de studio haar reactie.

Duitsers krijgen te weinig kinderen
Nederland vergrijst, maar Duitsland dreigt echt leeg te lopen. De bevolking krimpt, er worden te weinig kinderen geboren. De regering Merkel betaalt vrouwen, die stoppen met werken om een kind te krijgen, een jaar lang zeventig procent van hun salaris door. Veel zoden zet het niet aan de dijk.

Aantal slachtoffers aardbeving Java loopt op
De aardbeving op het Indonesische eiland Java heeft tot nog toe ruim 5000 levens geŽist. Meer dan 130.000 mensen zouden door de ramp zijn ontheemd, onder wie veertig procent kinderen. Twee dagen na de ramp komt de internationale hulp op gang.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 29 mei door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Sophie in 't Veld. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee