Uitzending
NOVA - 22-5-2006

22-5-2006

NOVA

1074 x bekeken | 0 reacties
6
Voorwaardelijke celstraffen en boetes voor oud-Ahold-top
Het OM heeft twintig maanden cel geëist tegen voormalig bestuursvoorzitter Cees van der Hoeven en oud-financieel directeur Michiel Meurs en een jaar gevangenisstraf tegen oud-bestuurder Jan Andreae en oud-commissaris Roland Fahlin. In de studio commentaar van financieel journalist Jeroen Smit, hij volgt het proces voor NOVA, en hoofdofficier van Justitie René Craemer.

Rechter ondanks aangifte jarenlang in functie
In Zwolle vindt morgen de eerste zittingsdag plaats van het proces tegen een voormalig raadsheer van de Hoge Raad in Leeuwarden: Wicher Wedzinga. Hij is aangeklaagd wegens poging tot doodslag van een Oekraïense vrouw. Wedzinga was ten tijde van het plegen van de delicten nog volop in functie. NOVA sprak met de president van het gerechtshof en had een exclusief interview in de Oekraïne met Tetyana, de ex-vriendin van de rechter.

Verdachte zaak-Holloway wil uitlevering voorkomen
De Arubaanse jongen die vorige week in Utrecht is aangehouden als verdachte in de zaak-Holloway, probeert uitlevering aan Aruba te voorkomen. Zijn advocaat Gerard Spong heeft daartoe een kort geding tegen de Staat aangespannen. In NOVA een reactie van Gerard Spong en vanuit New York commentaar van correspondent Twan Huys.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 22 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Gerard Spong en Jeroen Smit. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie