Uitzending
NOVA - 23-5-2008

23-5-2008

NOVA

742 x bekeken | 0 reacties
6
Birma
Bijna drie weken na de verwoestende cycloon in Birma, geeft het dictatoriale regime in het land toe aan de internationale druk om noodhulp toe te laten. Tienduizenden dakloos geworden Birmezen worden door honger en ziekte bedreigd als ze niet snel toegang krijgen tot hulp. In Nova het verslag van de Belgische journalist Robin Ramaekers, die undercover en gewapend met een toeristen-cameraatje in Birma filmde. Hij huurde een bootje en zag met eigen ogen welke ravage cycloon Nargis heeft aangericht.

Varkens in de ComfortClass
De Landbouwuniversiteit Wageningen, de dierenbescherming en boerenorganisatie LTO hebben een nieuwe, grotere stal ontwikkeld waarin een varken het naar zijn zin heeft. De stal is groter dan de gangbare stal. Maar willen varkensboeren overstappen op de ComfortClass-stal, dan zal de consument bereid moeten zijn meer te betalen voor zijn karbonade.

Benzineprijs
De olieprijs is weer gestegen. Sinds het begin van dit jaar al met bijna veertig procent. Betaalt de Nederlandse automobilist binnenkort mogelijk EUR 2,- voor een liter benzine?

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 23 mei door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie