Uitzending
NOVA - 24-2-2009

24-2-2009

NOVA

855 x bekeken | 0 reacties
7
Bloedbad op de Amsterdamse beurs
Het was weer een bloedbad op de beurs vandaag. De AEX zakte vanmorgen tot 218 punten, de laagste stand sinds 2003. ING was één van de boosdoeners. Het aandeel lijkt in een vrije val geraakt. De bankverzekeraar heeft al twee keer beroep moeten doen op staatssteun en velen voorspellen een derde aanvraag en misschien zelfs nationalisatie. In de studio een gesprek met Arnout Boot, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Ontslagvoorwaarden onder druk geaccepteerd
Werkgevers maken - nu er een ontslaggolf op gang komt - steeds vaker gebruik van de zogenoemde 'vaststellingsovereenkomst' waarbij de werknemer, als het goed is, een bepaalde ontslagvergoeding en een opzegtermijn met de werkgever afspreekt
Maar vaak gebeurt dat niet zoals het hoort: werknemers blijken regelmatig onder druk te worden gezet om snel een overeenkomst te tekenen. Terwijl niets doen en afwachten vaak verstandiger is.

Economie belangrijker dan milieu?
Het is crisis en dat is even belangrijker dan het milieu. De werkgelegenheid dreigt in te storten en regeringen proberen het tij te keren door grote infrastructurele projecten naar voren te halen. En lastige milieuregels kunnen dan een obstakel zijn om snel resultaat te boeken. In de studio debatteren Mirjam de Rijk, directeur van de stichting Natuur en Milieu en Friso de Zeeuw, lid van de PvdA en bestuurder van het Bouwfonds.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 24 februari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Friso de Zeeuw en Mirjam de Rijk. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee