Uitzending
NOVA - 27-9-2007

27-9-2007

NOVA

799 x bekeken | 0 reacties
6
Chaos bij taxivervoer
Zieke mensen zitten vaak uren in het ziekenhuis te wachten op een taxi, die maar niet komt. Of ze worden na een bestraling met andere doodzieke mensen in één taxi gepropt. Leerlingen worden door het busje veel te laat, of helemaal niet opgehaald. Een half jaar geleden berichtte NOVA al over deze chaos. Uit een nog vertrouwelijk rapport in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat blijkt dat er jaarlijks 600.000 klachten worden ingediend door taxiklanten, vooral over het zogeheten contractvervoer. In NOVA nieuwe, nog vertrouwelijke cijfers over het aantal klachten over het contractvervoer.

Opstand in Myanmar
Veiligheidstroepen in Myanmar treden keihard op tegen de duizenden boeddhistische monniken, die al wekenlang demonstreren tegen de militaire dictatuur in hun land. Op meerdere plekken in de stad Yangon wordt op de betogers geschoten. De EU-landen beraden zich over sancties. In de studio reageert journaliste Minka Nijhuis.

Klimaatverandering in de VS
In Washington zijn de wereldleiders bijeen voor een internationale conferentie over de wereldwijde klimaatverandering. De conferentie moet de weg vrijmaken voor een akkoord over het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen op de lange termijn. De regering Bush heeft zich nooit willen aansluiten bij het Kyoto-verdrag, maar de druk op hem neemt toe. Want in sommige delen van Amerika merken ze nu al de gevolgen van de opwarming van de aarde. Bijvoorbeeld in het verdroogde Central Valley.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 27 september door de VARA en de NPS. Te gast was Minka Nijhuis. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!