Uitzending
NOVA - 2-10-2007

2-10-2007

NOVA

727 x bekeken | 0 reacties
7
De keukentapes (2)
Willem Endstra liet in het geheim opnames maken van gesprekken, die hij voerde in de keuken van zijn kantoor. NOVA is in het bezit van een groot aantal van deze zogenaamde keukentapes. Vanavond in deel twee: hoe Endstra de boedel van twee vermoorde vastgoedbroers in handen probeerde te krijgen.

Onderdrukking in Birma
'De onderdrukkking van de bevolking in Birma is niet iets van de laatste weken, maar gaat al sinds 1988 onverminderd door.' Dat zegt de Birmese dokter Cynthia Maung, arts in het grensgebied tussen Birma en Thailand. Al jaren behandelt ze daar gevluchte Birmezen, die er vaak slecht aan toe zijn. Twee jaar geleden werd ze voor haar werk genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. NOVA zocht de arts op.

Thuiszorg
Grote ontevredenheid in de thuiszorg. Morgen demonstreert de thuiszorg in Den Haag, voorafgaand aan een Kamerdebat over de gevolgen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor thuiszorgpersoneel. Een wet waarmee de regering de thuiszorg in de uitverkoop doet, zo stellen thuiszorgmedewerkers.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 2 oktober door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee