Uitzending
NOVA - 26-9-2007

26-9-2007

NOVA

694 x bekeken | 0 reacties
6
Utrechts burgemeesterschap
In de race om het burgemeesterschap moet de Utrechtse burger kunnen kiezen uit kandidaten uit meer dan één partij. Daarom moet de referendumprocedure voor het burgemeesterschap worden opengebroken. Dat stelt Ralph Pans, die samen met Aleid Wolfsen één van de twee kandidaten is tussen wie Utrecht op 10 oktober kan kiezen. Beide kandidaten zijn van de PvdA. In de studio reageert kandidaat Aleid Wolfsen.

Stadionramp Moskou
Het is één van de grootste voetbalrampen uit de geschiedenis: de wedstrijd Spartak Moskou tegen FC Haarlem op 20 oktober 1982. Na de wedstrijd kwamen tientallen en mogelijk honderden mensen om het leven. Wat er precies gebeurde, werd nooit duidelijk. Het Sovjetregime hield het verhaal jarenlang met succes stil. Nu, 25 jaar later, komt het programma Andere Tijden met een reconstructie van wat er toen is gebeurd. In NOVA alvast een voorproefje met interviews met oud-spelers van Haarlem en ooggetuigen.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 26 september door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Aleid Wolfsen. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie