Uitzending
NOVA - 27-11-2006

27-11-2006

NOVA

914 x bekeken | 0 reacties
6
Den Haag Vandaag: de Kiesraad
Vandaag presenteerde de Kiesraad de officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen: Rita Verdonk heeft meer voorkeurstemmen gekregen dan VVD-lijsttrekker Mark Rutte. Verdonk haalde 620.555 stemmen binnen, terwijl Rutte het met 553.200 stemmen moest doen. Een verslag vanuit Den Haag én het laatste formatienieuws.

Joegoslavië-Tribunaal: proces Seselj begonnen
In Den Haag begint bij het Joegoslavië-Tribunaal vandaag de zaak tegen Vojislav Seselj. Omstreden brein achter paramilitaire bendes, geliefd én gehaat door de oud-Servische president Milosevic, en nu aangeklaagd wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. In de studio commentaar van jurist Heikelien Verrijn Stuart.

Hella Haasse over het schrijverschap
Ze is 88 en nog altijd volop actief. Deze week verschijnt er een verhalenbundel, Het Tuinhuis, met oud én nieuw werk. NOVA sprak met Hella Haasse over 60 jaar schrijverschap en reisde met haar naar de Frankfurter Buchmesse en naar Parijs, waar ze een lezing gaf. Want: Haasse is in het buitenland één van de meest gelezen Nederlandse auteurs.

Presentatie: Jeroen Smit en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 27 november door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Hella Haasse en Heikelien Verrijn Stuart. De presentatie was in handen van Jeroen Smit en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie