Uitzending
NOVA - 2-2-2007

2-2-2007

NOVA

970 x bekeken | 0 reacties
6
Criminele Antillianen
Angelo is dertig jaar, heeft geen diploma's, zes kinderen bij drie vrouwen en zit al zijn hele leven in de criminaliteit. Hij is onder Antillianen in Rotterdam geen uitzondering. Zijn verhaal. Te gast is sociologe en criminologe Marion van San. Zij presenteerde vandaag een rapport over de problemen met criminele Antillianen in Rotterdam.

Klassieke muziek in Dallas
Hij is nog steeds een beetje een wonderkind: Jaap van Zweden. Tien jaar geleden heeft hij de viool eraan gegeven en zich geheel aan het dirigeren gewijd. Dat was het begin van een internationale carrière van Guus Hiddink-achtige allure. Deze week is Van Zweden trots gepresenteerd in Dallas, Texas, als de nieuwe chef-dirigent van het Dallas Symphony Orchestra. NOVA was erbij.

Ollie B. Bommel
Na Het Bureau is er vanaf aanstaande maandag weer een radiohoorspel: Bommel. Een radiodrama gebaseerd op de verhalen over Olivier B. Bommel, een heer van stand, van Marten Toonder. De serie telt 440 delen en zal twee jaar lopen.

Den Haag Vandaag: de formatie
Wat gaat het nieuwe kabinet doen met de AOW en de pensioengerechtigde leeftijd? In Den Haag wordt er volop gespeculeerd. In NOVA commentaar van politici en vakbeweging.

De Politieke Barometer
Hoe zou de Tweede Kamer eruit zien als er vandaag verkiezingen waren gehouden? En hoe groot is de steun voor een kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie bij de eigen achterban?

Presentatie: Joost Karhof en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 2 februari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Jaap van Zweden. De presentatie was in handen van Joost Karhof en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie