Uitzending
NOVA - 20-1-2010

20-1-2010

NOVA

686 x bekeken | 0 reacties
8
Rechtszaak tegen Wilders van start
Vanochtend is in de rechtbank van Amsterdam de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders van start gegaan. Wilders wordt verdacht van het beledigen van moslims, discriminatie en haatzaaien. Vandaag werd een regiezitting gehouden, waarin het verloop van het proces wordt vastgesteld. Tijdens de regiezitting heeft het OM aangegeven de rechtszaak voor onbepaalde tijd te willen schorsen, om de rechter-commissaris de kans te geven Wilders te verhoren. Wilders' advocaat Moszkovicz betoogde dat de rechtbank onbevoegd is om de zaak te behandelen.

Ha´ti getroffen door zware naschok
Ha´ti is vandaag opgeschrikt door een zware naschok van 6,1 op de schaal van Richter. Berichten over eventuele schade of slachtoffers zijn er nog niet. De Ha´tiaanse regering schat het aantal slachtoffers van de aardbeving van vorige week op 75.000. De VN-veiligheidsraad is akkoord met het verzoek van Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN, om 3500 extra militair- en politiepersoneel naar Ha´ti te sturen. Tot op heden zijn er volgens de VN 121 mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat er op dit moment nog drie Nederlanders worden vermist.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 20 januari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee