Uitzending
NOVA - 17-5-2006

17-5-2006

NOVA

986 x bekeken | 0 reacties
6
De positie van Rita Verdonk
Nog maar net bekomen van een drukke dag en nacht gaat minister Verdonk vanavond alweer op bezoek bij de Ondernemersclub Hardenberg. Thema van de avond: Rita Verdonk wil de nieuwe leider van de VVD worden. Een gesprek met Rita Verdonk.

Extreem rechts in BelgiŽ en Nederland
Peuter Luna werd vorige week doodgeschoten door een achttienjarige extreem rechtse jongen. Hij doodde ook haar Malinese oppas en verwondde een Turkse vrouw omdat ze allochtoon waren. Het is geen Belgisch probleem. Ook in Nederland zijn er naar schatting een paar duizend jongeren met extreem rechts gedachtegoed. NOVA sprak met twee van hen. In de studio reageert CDA-Kamerlid Mirjam Sterk.

Wim de Bie bivakkeert uit protest
Binnenkort neemt het kabinet een beslissing over een nieuwe snelweg bij het Naardermeer. De weg of tunnel moet de files tussen Almere en Schiphol oplossen. Eťn van de tegenstanders is Wim de Bie. Hij bivakkeerde het afgelopen weekeinde, op uitnodiging van Natuurmonumenten, met vogelvrienden op het Naardermeer. Voor NOVA filmde hij zijn verblijf.

Tbs kan beter maar hoeft niet op de schop
Dinsdag presenteerde de parlementaire commissie die onderzoek deed naar het huidige tbs-stelsel haar eindrapport. Vanwege het debat in de Tweede Kamer is dit onderwerp niet uitgezonden. Wel te zien op de site.

Presentatie: Paul Witteman.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 17 mei door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Rita Verdonk, Wim de Bie en Mirjam Sterk. De presentatie was in handen van Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie