Uitzending
NOVA - 16-5-2006

16-5-2006

NOVA

1040 x bekeken | 0 reacties
6
Ayaan Hirsi Ali
De Tweede Kamer houdt vanmiddag een spoeddebat over de verwikkelingen rondom Ayaan Hirsi Ali. Volgens Hirsi Ali is het een buitenproportionele sanctie dat minister Verdonk haar de Nederlandse nationaliteit heeft ontnomen. Dat zei ze vandaag tijdens haar persconferentie. Hirsi Ali kondigde aan dat ze vertrekt uit de Tweede Kamer en uit Nederland. De kwestie heeft tot rumoer geleid binnen de VVD. De fractie vindt dat Hirsi Ali Nederlandse moet blijven. In de studio reageren onafhankelijk Kamerlid en oud-minister voor Vreemdelingenbeleid en Integratie Hilbrand Nawijn, publicist en vriend Paul Scheffer en fractievoorzitter van GroenLinks Femke Halsema. Verder reacties uit Den Haag en van de moeder van Theo van Gogh.

TBS in Nederland
Vandaag doet de parlementaire commissie die onderzoek deed naar het huidige TBS-stelsel aanbevelingen hoe het systeem kan worden verbeterd. TBS moet de samenleving beschermen tegen psychisch zieke criminelen bij wie de kans groot is dat ze opnieuw een delict plegen. Maar dat ging al een aantal keren fout. Hoe kan voorkomen worden dat mensen na behandeling opnieuw ernstige misdrijven plegen? In NOVA de conclusies uit het rapport en gesprekken met hulpverleners en TBS'ers vanuit de Pompekliniek in Nijmegen, een forensisch-psychiatrisch centrum voor ruim tweehonderd patiŽnten. Te gast zijn: de commissievoorzitter Arno Visser (VVD), LPF-Kamerlid Joost Eerdmans, directeur van de Pompekliniek Jos Poelmann, advocaat van veel tbs'ers Willem Anker en hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter.

Presentatie: Paul Witteman, Jeroen Pauw en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 16 mei door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Femke Halsema, Hilbrand Nawijn, Joost Eerdmans, Paul Scheffer, Corine de Ruiter en Arno Visser. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw, Ferry Mingelen en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!