Uitzending
NOVA - 21-7-2006

21-7-2006

NOVA

1162 x bekeken | 0 reacties
6
Bush blokkeert nieuwe wet stamcelonderzoek
George Bush heeft woensdag zijn veto uitgesproken over een nieuw wetsvoorstel dat de financiŽle mogelijkheden in stamcelonderzoek moet verruimen. Volgens Bush zou de nieuwe wetgeving 'moord' op menselijke embryo's toestaan. Wetenschappers geven echter aan dat stamcelonderzoek geneeswijzen kan opleveren voor tal van aandoeningen die nu nog ongeneeslijk zijn. In de studio een reactie van Nederlands bioloog Ronald Plasterk.

IsraŽl dreigt Libanon met grootschalig grondoffensief
IsraŽl heeft extra reservisten opgeroepen, Libanon heeft gezegd dat het zich zal verdedigen tegen een mogelijk IsraŽlisch grondoffensief. Het ziet er niet naar uit dat de strijd snel voorbij zal zijn. VRT-verslaggever Rudi Vranckx doet verslag uit het zwaar gebombardeerde Sidon, ten zuiden van Beiroet. Eveneens een reportage van onze verslaggever Jan Eikelboom over een Nederlands gezin dat twee weken geleden met hun vijf maanden oude dochtertje emigreerde naar Beiroet en moest uitpakken in een oorlogsgebied.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 21 juli door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Ronald Plasterk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie