Uitzending
NOVA - 14-7-2006

14-7-2006

NOVA

783 x bekeken | 0 reacties
6
IsraŽl
Wie weet een halt toe te roepen aan de escalatie van geweld in het Midden-Oosten? Amerika, de Europese Unie, de Verenigde Naties, de G8, allemaal roepen ze op tot terughoudenheid, maar het heeft nog weinig effect. In NOVA het laatste nieuws en een gesprek met de IsraŽlische ambassadeur in Nederland, Harry Kney-Tal. In de studio reageert Hans van den Broek, voormalig minister van Buitenlandse Zaken.

Hezbollah
Voor IsraŽl en het Westen is het een terroristische organisatie: Hezbollah, oftewel de partij van God. In Libanon is het een legale politieke partij en voor velen een verzetsbeweging.

Defence for Children
Kinderrechtenorganisatie Defense for Children daagt de Nederlandse staat voor de rechter. Samen met de asielorganisatie 'Wij willen blijven' beschuldigt zij de staat van het schenden van de universele rechten van het kind. Vandaag ligt de dagvaarding bij de staat op de mat. Daarin wordt onder andere geŽist dat kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn, mogen blijven. NOVA keerde terug naar de noodopvang in Witmarsum en sprak met kinderen en hun leraar.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 14 juli door de VARA en de NPS. Te gast was Hans van den Broek. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee