Uitzending
NOVA - 20-7-2006

20-7-2006

NOVA

769 x bekeken | 0 reacties
6
Defence for Children daagt staat voor rechter
Kinderrechtenorganisatie Defense for Children heeft de Nederlandse staat voor de rechter gedaagd. Samen met de asielorganisatie 'Wij willen blijven' beschuldigt zij de staat van het schenden van de universele rechten van het kind. Vorige week lag de dagvaarding bij de staat op de mat. Daarin werd onder andere geŽist dat kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn, mogen blijven. NOVA keerde terug naar de noodopvang in Witmarsum en sprak met kinderen en hun leraar.

Demonstratie in Amsterdam
Vanavond vindt in Amsterdam een demonstratie plaats tegen de oorlog in het Midden-Oosten. Hans van Baalen (lid Tweede Kamer voor de VVD), spreekt op de demonstratie over het al dan niet tekort schieten van de internationale diplomatie en reageert bij NOVA in de studio.

Libanezen in Parijs
Zoals Amerika een band heeft met IsraŽl, heeft Frankrijk een band met Libanon. Franse politici lopen voorop met hun opvattingen over de crisis in het Midden-Oosten. Chirac is ťťn van de eerste westerse leiders om IsraŽl te veroordelen: hij beschuldigt IsraŽl ervan Libanon te willen vernietigen. In Frankrijk wonen ongeveer tweehonderdduizend Libanezen, de meesten in Parijs. Of ze christen zijn of moslim, zo ver van huis demonstreren ze gezamenlijk voor vrede in hun land. Een reportage.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 20 juli door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Hans van Baalen. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie