Uitzending
NOVA - 25-7-2008

25-7-2008

NOVA

1099 x bekeken | 0 reacties
6
Ontvoeringsindustrie
De Colombiaanse terreurbeweging FARC heeft tien gijzelaars laten gaan. Geen mensen die om politieke redenen werden vastgehouden, zoals de bevrijde Ingrid Betancourt, maar arme boeren. Waarschijnlijk zijn ze vrijgelaten omdat hun familie te arm was om losgeld te betalen. Wereldwijd stijgt het aantal ontvoeringen nog steeds. IKV-Pax Christi pleit er daarom voor om verzekeringen tegen ontvoeringen af te schaffen. In de studio reageert correspondent voor Zuid-Amerika Edwin Koopman.

Sport en wetenschap
Alleen maar keihard trainen om topprestaties in de sport te leveren is niet meer voldoende. Steeds vaker speelt de wetenschap een hoofdrol in de strijd om goud. In de zwemsport, met superdeluxe aerodynamische zwempakken of de allernieuwste technieken op schaats- en roeigebied. Maar niet alles wordt toegestaan.

Het jaar 1968
We laten deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. We kijken terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968.

Geen Nederlandse advocaten voor Karadzic
Radovan Karadzic zal voor het JoegoslaviŽ-Tribunaal in Den Haag niet worden bijgestaan door Nederlandse advocaten, aldus zijn advocaat Svetozar Vujacic.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 25 juli door de VARA, de NOS en de NTR. Te gast was Edwin Koopman. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie