Uitzending
NOVA - 14-2-2007

14-2-2007

NOVA

921 x bekeken | 0 reacties
6
Balkenende IV compleet
Sinds vanmiddag is de hele ploeg van Balkenende IV rond: de laatste ontbrekende staatssecretaris is Tineke Huizinga (ChristenUnie) geworden. Zij gaat, samen met Camiel Eurlings (CDA), Verkeer en Waterstaat runnen. Veel bekende namen, maar ook verrassingen. Portret van de man die geen minister werd, maar wel staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ahmed Aboutaleb (PvdA), en van een vrouw in een mannenbolwerk, de minister van Landbouw, Gerda Verburg (CDA). Verder aandacht voor het fractievoorzitterschap van de PvdA. Jacques Tichelaar en Hans Spekman hebben zich daarvoor kandidaat gesteld. De fractie moet op zoek naar een voorzitter omdat Wouter Bos minister van FinanciŽn wordt.

Berechting in VS of Nederland?
In september 2006 wordt de achttienjarige Josanne in Arnhem verkracht. De verdachte is een Amerikaanse militair. De Nederlandse justitie heeft met de Amerikaanse autoriteiten afgesproken dat deze militair in de Verenigde Staten berecht zal worden. Maar de advocaat van Josanne is bang dat er van een veroordeling niets terecht komt. Hij wil dat Amerika de militair aan Nederland uitlevert en dat hij in Nederland berecht wordt.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 14 februari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie