Uitzending
NOVA - 12-2-2007

12-2-2007

NOVA

874 x bekeken | 0 reacties
6
Verdeling ministersposten
CDA, PvdA en CU leggen de laatste hand aan de verdeling van de ministersposten. De personen zijn nog niet bekend, maar wel is duidelijk welke partijen welke ministersposten krijgen.

De formatie van 1963
Hoe de ministersposten verdeeld worden, is gissen. Hoe het vroeger ging, is wel bekend. Want de aantekeningen van de formatie van 1963 liggen nu bij het Nationaal Archief in Den Haag. NOVA dook in de archiefdozen.

Erfgenamen van Heyboer maken ruzie
Gedonder met de vier weduwen van beeldend kunstenaar Anton Heyboer over de nalatenschap. Heyboer liet alles na aan zijn vier latere vrouwen, de kinderen uit eerdere huwelijken zijn onterfd. Die kinderen hebben nu beslag laten leggen op de woning en opgeslagen kunstwerken van Heyboer. NOVA sprak met de weduwen.

Bussen Arriva Brabant 'levensgevaarlijk'
Versleten banden en remmen, deuren die plotseling open of dicht gaan en zijspiegels die losraken. Buschauffeurs van Arriva in Oost-Brabant eisen dat ze snel beschikking krijgen over veiligere bussen. NOVA kocht een strippenkaart en maakte een ritje.

RAF-terroriste vervroegd vrij
Een hard gelag voor de nabestaanden. De voormalige RAF-terroriste Brigitte Mohnhaupt komt vervroegd vrij. Dat heeft een Duitse rechtbank vandaag besloten. Mohnhaupt werd onder meer veroordeeld voor de moord op procureur-generaal Buback. Zijn zoon Michael Buback vindt de vrijlating een schande. NOVA sprak met hem.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 12 februari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!