Uitzending
NOVA - 10-2-2007

10-2-2007

NOVA

614 x bekeken | 0 reacties
6
Barack Obama for president?
Barack Obama, 45 jaar, van gemengd zwart-blanke afkomst en senator voor Illinois, wil president van de VS worden. Obama is een campagne gestart, te beginnen met het verwerven van de Democratische nominatie. Vandaag maakte hij zijn kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap officieel bekend. Maar wie is Barack Obama eigenlijk? Een portret. Maar is blank Amerika wel klaar voor een zwarte kandidaat en is Obama zwart genoeg? Of kiest de zwarte bevolking toch liever voor Hillary Clinton? In de studio een gesprek met de Amerikaanse Lois Mothershed. Ze komt uit één van de gezinnen uit Little Rock Nine, de kinderen die voor het eerst naar een gemengde school gingen en heeft nog duidelijk de segregatie in de VS meegemaakt.

Midas Dekkers
Na 1250 radiocolumns voor Vroege Vogels neemt Midas Dekkers morgen afscheid als columnist. Midas behandelde als columnist wekelijks een ander beest. Voor Nova spreekt hij een column over zijn geliefde katten.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 10 februari door de VARA en de NPS. Te gast was Midas Dekkers.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie