Uitzending
NOVA - 20-2-2007

20-2-2007

NOVA

986 x bekeken | 0 reacties
6
Lager schooladvies allochtone kinderen
Het is een oud en breed gevoeld vermoeden dat allochtone kinderen met dezelfde cito-score als hun autochtone klasgenoten een lager schooladvies krijgen. Waar Henk en Piet vaak naar de Havo gaan, gaan Achmed en Ali met dezelfde cito-score naar het vmbo. NOVA zocht uit of dit vermoeden waarheid is en komt met onthullende feiten.

Iran en kernenergie
De deadline van de door de Veiligheidsraad genomen resolutie, die van Iran eist dat het de verrijking van uranium opschort, verloopt morgen. Maar de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft vandaag al laten weten dat hij daar niet over piekert. De Veiligheidsraad dreigt met sancties. In IsraŽl wordt de internationale discussie met Iran met argusogen gevolgd.

Limburgse bewindslieden
Kabinet Balkenende IV staat misschien ook wel voor het superquattro uit het bronsgroen eikenhout, ofwel Limburg. Camiel Eurlings, Maria van der Hoeven, Maxime Verhagen en Frans Timmermans zijn de vier Limburgse bewindslieden die de ministerraad zullen trakteren op vlaai en een lunch met een biertje. Maar levert het de provincie ook direct voordelen op? NOVA zocht het uit.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 20 februari door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie