Uitzending
NOVA - 13-5-2010

13-5-2010

NOVA

960 x bekeken | 0 reacties
8
Tripoli, een dag later
De enige overlevende van de vliegramp bij Tripoli is de negenjarige Ruben uit Nederland. Ruben maakt het naar omstandigheden redelijk. Verder maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend dat er zeventig Nederlandse slachtoffers van de ramp zijn. Maar verder zijn er tot op heden nog steeds meer vragen dan antwoorden over de (oorzaak van de) ramp. Vanavond het laatste nieuws. In LibiŽ is Nova-verslaggever Tom Kleijn.

Enschede, tien jaar na de vuurwerkramp
Het is vandaag precies tien jaar geleden dat het Enschedese vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks explodeerde. Een volledige woonwijk werd weggevaagd en 23 mensen kwamen om het leven. Honderden mensen raakten gewond. We gaan vanavond terug naar de plek van de ramp met Danny de Vries, de man die wereldberoemd werd met de filmbeelden van de ramp, en met filmmaker Astrid Bussink. Zij raakte tijdens de ramp haar huis kwijt. In de studio een gesprek met Rudi Bakker, oud-directeur van S.E. Fireworks en zijn advocaat Jillis Roelse.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 13 mei door de VARA, de NPS en de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee