Uitzending
NOVA - 7-5-2010

7-5-2010

NOVA

1309 x bekeken | 0 reacties
8
Kamer akkoord met lening aan Grieken
De Tweede Kamer steunt in overgrote meerderheid het Europese hulppakket voor Griekenland en de 4,7 miljard euro die Nederland aan Athene zal lenen. Alleen de PVV en Rita Verdonk zijn tegen. Ook het Duitse parlement heeft ingestemd met hulp. Maar waarom zou Nederland 4,7 miljard lenen aan Griekenland terwijl er in Nederland ook zwaar bezuinigd moet worden? NOS-verslaggever Eva Wiessing en NOVA-verslaggever Rudy Bouma vroegen het aan gewone Grieken in de Atheense wijk Neo Psychiko. Vanuit Brussel een gesprek met demissionair premier Jan Peter Balkenende. In de studio commentaar van vermogensbeheerder Martien van Winden. Hij pleitte eerder in NRC Handelsblad voor de terugkeer van de gulden.

Wetenschappelijk onderzoek misbruik kerk
'Er moet een wetenschappelijk onderzoek komen naar aard, omvang, omstandigheden en verantwoordelijkheden van seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk.' Dat concludeert oud-minister Wim Deetman die de eerste fase van het onderzoek naar kindermisbruik in de katholieke kerk leidde. Wim Deetman licht het onderzoek toe in de studio.

Politieke Barometer
Over iets meer dan een maand zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe zou de Tweede Kamer eruit zien als er nu al verkiezingen zouden worden gehouden? Vanavond te zien in de Politieke Barometer.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 7 mei door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Wim Deetman en Jan Peter Balkenende. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie