Uitzending
NOVA - 10-5-2010

10-5-2010

NOVA

915 x bekeken | 0 reacties
8
Bekendmaking Libris Literatuur Prijs 2010
Juryvoorzitter Hans Wijers maakt vanavond in Nova de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2010, de prijs voor het beste Nederlandstalige fictieboek, bekend. Een gesprek met de winnaar.

Commissie-De Wit: crisis kan weer gebeuren
De oorzaken die geleid hebben tot de financiŽle crisis van de afgelopen twee jaar zijn nog lang niet verdwenen en kunnen leiden tot een nieuwe crisis. Dat is de waarschuwing van de commissie-De Wit die onderzoek deed naar de internationale financiŽle crisis. Commissie-voorzitter Jan de Wit reageert in de studio.

EU reserveert 500 miljard voor redden euro
Europa heeft een akkoord bereikt over de hulp die de EU geeft aan eurolanden die hun schulden niet meer kunnen betalen: de EU stelt 500 miljard euro daarvoor beschikbaar. Het Nederlandse aandeel in het pakket bedraagt 26 miljard. De Tweede Kamer houdt vandaag een spoeddebat met demissionair minister Jan Kees de Jager over de gemaakte EU-afspraken en de betekenis daarvan voor Nederland. Een verslag van het debat en vanuit Den Haag commentaar van politiek verslaggever Ferry Mingelen.

Hans Dijkstal overleden
Oud-VVD-leider Hans Dijkstal is na een langdurige ziekte overleden. Dijkstal stond in 1994 aan de wieg van Paars, het eerste kabinet van Wim Kok van PvdA, VVD en D66. Hij werd daarin minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier. Frank de Grave, jarenlang politiek bondgenoot van Dijkstal, reageert op zijn dood.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 10 mei door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Frank de Grave en Jan de Wit. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee