Uitzending
Nieuwsuur - 26-4-2019

26-4-2019

Nieuwsuur

429 x bekeken | 0 reacties
6
Anne-Wil Duthler uit VVD-fractie gezet
Senator Anne-Wil Duthler is uit de VVD-fractie gezet. Maar ze geeft haar zetel niet op, waardoor ze senator blijft totdat de nieuwe Eerste kamer is gekozen. De VVD stuurt Duthler weg omdat de rechter gisteren bepaalde dat een artikel in Quote waarin haar belangenverstrengeling wordt verweten, voldoende is onderbouwd. Duthler vindt zelf dat de VVD met dit besluit onzorgvuldig handelt, omdat het om een voorlopige uitspraak van de rechter gaat. De coalitie is nu haar meerderheid in de Eerste Kamer kwijt. In de uitzending bespreken we de kwestie met politiek duider Arjan Noorlander.

Zonne-energie groeit razendsnel
Het zogenaamde opgesteld vermogen aan zonnepanelen is aanzienlijk gegroeid in 2018: van 1500 megawatt naar 4400 megawatt in 2018. Vooral bij bedrijven was er een aanzienlijke toename. Deze groei komt grotendeels door de zonneparken, die vooral op het platteland verschijnen. In de noordelijke provincies zijn er zelfs zo veel zonneparken dat er geen capaciteit meer is op het net om nieuwe zonneparken aan te sluiten. Huiseconoom Mathijs Bouman praat ons in de studio bij over de gevolgen van de vlucht van zonne-energie.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 26 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie