Uitzending
Nieuwsuur - 25-4-2019

25-4-2019

Nieuwsuur

330 x bekeken | 0 reacties
6
'Coalitie tegen IS doodde 1600 burgers'
De militaire coalitie tegen Islamitische Staat, waarvan ook Nederland deel uitmaakt, heeft in de strijd om Raqqa meer dan zestienhonderd burgers gedood, zeggen mensenrechtenorganisatie Amnesty International en de ngo Airwars. We spreken onderzoeker Donatella Rovera van Amnesty International en defensiespecialist Peter Wijninga.

Rapport over geheime liefdesrelatie binnen OM Rotterdam
Een onderzoekscommissie vindt dat het ethisch leiderschap bij het Openbaar Ministerie moet worden versterkt. De commissie-Fokkens, die onderzoek heeft gedaan naar de gevolgen van een mogelijke relatie tussen een procureur-generaal en een hoofdofficier van justitie, constateert allerlei problemen die 'niet als incident kunnen worden beschouwd' Te gast is rechtspsycholoog Peter van Koppen.

Joe Biden for president?
De vroegere Amerikaanse vicepresident Joe Biden stapt in de race om het Amerikaanse presidentschap. En dat is niet voor het eerst. In 1988 en 2008 deed hij ook al een gooi naar het Witte Huis. We spreken correspondent Marieke de Vries.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Peter van Koppen te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 25 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie