Uitzending
Nieuwsuur - 24-4-2019

24-4-2019

Nieuwsuur

417 x bekeken | 0 reacties
6
Promoveren in Nederland met een zak geld uit China
China laat geen twijfel over zijn ambities bestaan: in 2049, als de Volksrepubliek China honderd jaar bestaat, moet het de belangrijkste technologische en wetenschappelijke wereldmacht zijn. China wil dan met minstens 42 universiteiten in de top honderd van de wereld staan. Hoe bedreigend zijn de wetenschappelijke ambities van China voor de Nederlandse universiteiten?

Straling vormt strijdpunt bij uitrol 5G
5G komt eraan. En er gaan wilde verhalen rond: de nieuwe generatie mobiel internet zou een bedreiging zijn voor mens en dier. Er is geen onweerlegbaar bewijs dat het schadelijk is voor de gezondheid, maar er is ook nog geen bewijs dat het honderd procent veilig is. Nederland begint in 2020 met de uitrol van de nieuwe generatie mobiel internet.

Aandeelhouders tikken ING op de vingers
Gisteravond weigerde een grote meerderheid van bijna twee derde van de aandeelhouders goedkeuring te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen van de bank voor het gevoerde beleid in 2018. De voornaamste reden is dat ING vorig jaar een enorme schikking van 775 miljoen euro trof met het Openbaar Ministerie. De aandeelhouders vonden dat zij slecht zijn ge´nformeerd rondom de witwasaffaire. In de studio blikken we met onze huiseconoom Mathijs Bouman terug op de aandeelhoudersvergadering.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 24 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie