Uitzending
Nieuwsuur - 21-1-2020

21-1-2020

Nieuwsuur

210 x bekeken | 0 reacties
6
Klimaat als politieke splijtzwam
Het klimaat blijkt een polariserend thema. Eerder liet Europa-correspondent Saskia Dekkers al zien hoe dat uitpakt in Duitsland en Frankrijk. Vanavond zien we hoe dat in Nederland zit.

Kamer debatteert over Belastingdienst
Hoe verder met de Belastingdienst na alle problemen die bij de toeslagenaffaire aan het licht kwamen? De Tweede Kamer debatteert daar vandaag over. We spreken politiek duider Arjan Noorlander. De Tweede Kamer maakt zich ook zorgen over de manier waarop topambtenaren gerouleerd nu worden. Ze wil een onderzoek naar de dienst van deze ambtenaren, de Algemene Bestuursdienst (ABD). Is dat niet te veel een baantjescarrousel?

De mooie kanten van de Schilderswijk
De Schilderswijk in Den Haag staat bekend als een van de slechtste wijken van Nederland en staat voor veel mensen synoniem met armoede, criminaliteit, radicalisering en rellen. De bewoners van de wijk hebben veel last van dat imago en zijn de beeldvorming helemaal zat. Vanavond: hoe laten deze bewoners zien dat er ook veel positiefs gebeurt in hun wijk?

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 21 januari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie