Uitzending
Nieuwsuur - 22-1-2020

22-1-2020

Nieuwsuur

258 x bekeken | 0 reacties
6
Kort geding over misbruikrapport Jehovah's Getuigen
De Nederlandse afdeling van de Jehovah's Getuigen wil met een kort geding publicatie voorkomen van een rapport over misbruik binnen de gemeenschap. De Jehovah's Getuigen hebben het rapport al ingezien en zouden het typeren als wetenschappelijk en feitelijk onjuist, lasterlijk en zeer beledigend. Uit publicaties in Trouw bleek in 2017 dat de afhandeling van seksueel misbruik binnen de Jehovah's Getuigen veelal binnenskamers gebeurt en dat slachtoffers geen hulp krijgen. Na de onthullingen kwamen bij een meldpunt voor misbruik honderden meldingen binnen. Frank Huiting, ex-Jehovah's Getuige en slachtoffer van seksueel misbruik binnen die gemeenschap, is te gast.

Werd Amazon-baas Bezos gehackt door Saudi-ArabiŽ?
Een nieuwe twist in de zaak rond de moord van de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Speciaal rapporteurs van de Verenigde Naties zeggen vandaag dat er sterke aanwijzingen zijn dat de telefoon van miljardair Jeff Bezos is gehackt door kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi-ArabiŽ. Bezos is niet alleen CEO van techcompany Amazon, maar ook eigenaar van The Washington Post, de krant waarvoor Khashoggi werkte, tot hij in oktober 2017 in Turkije door Saudi's werd vermoord. Wij spreken erover met AgnŤs Callamard, de speciale VN-rapporteur voor buitengerechtelijke liquidaties.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 22 januari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie