Uitzending
Nieuwsuur - 30-9-2020

30-9-2020

Nieuwsuur

233 x bekeken | 0 reacties
6
Verdroging van Nederland
Het droogste voorjaar ooit en twee uitzonderlijk droge zomers (2018 en 2019) hebben een proces verergerd dat al langer gaande is: de verdroging van Nederland. Maar wetenschappers waarschuwen al zeker dertig jaar voor de ernstige gevolgen die een dalende grondwaterstand heeft voor de natuur. We reconstrueren waarom er lang niets gebeurde en kijken naar Noord-Brabant waar waterschappen en de provincie aan een nieuw plan werken dat meer water moet vasthouden. Het bestuur staat nu al voor lastige keuzes die elders in het land nog gemaakt moeten worden.

Trump vs
Biden, het eerste debat. Een 'shitshow' en een 'kroeggevecht' noemden Amerikaanse nieuwszenders en journalisten het debat tussen president Donald Trump en uitdager Joe Biden. De verwijten vlogen over en weer. Biden werd uitgemaakt voor socialist, Trump werd een clown genoemd. En toen was het debat nog maar vijf minuten bezig. Het een harde verkiezingsstrijd noemen is een understatement. Kiezers betwijfelen ondertussen of ze nog in eerlijke verkiezingen kunnen geloven. Correspondent Marieke de Vries geeft de laatste stand van zaken.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 30 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee