Uitzending
Nieuwsuur - 18-9-2020

18-9-2020

Nieuwsuur

180 x bekeken | 0 reacties
6
Zorgpersoneel moest onbeschermd werken door schaarste
Maandenlang was het RIVM-advies aan medewerkers in de ouderenzorg: een mondkapje dragen hoeft niet, ook niet bij bevestigde coronagevallen als het contact 'kortdurend' is. Altijd werd volgehouden dat die richtlijnen niet waren opgesteld uit schaarste aan mondmaskers, maar op basis van medische adviezen. Dat klopt niet; schaarste speelde wel degelijk een rol. Het RIVM heeft het advies over mondmaskers een maand geleden stilzwijgend ingetrokken, blijkt na vragen van Nieuwsuur. Mondmaskers zijn voortaan 'noodzakelijk', ˇˇk bij kort contact. De beroepsgroep is daarover niet ge´nformeerd. Brancheverenigingen en Kamerleden reageren verontwaardigd. We spreken met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Ook oudere migrantenkinderen naar Nederland?
Coalitiepartijen en CDA en ChristenUnie zijn toch bereid om ook oudere kinderen uit vluchtelingenkamp Moria op te halen. Europacorrespondent Saskia Dekkers spreekt met hulporganisaties in Thessaloniki, waar veel van de alleenreizende kinderen nu verblijven.

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 18 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee