Uitzending
Netwerk - 26-2-2009

26-2-2009

Netwerk

884 x bekeken | 0 reacties
6
Gecrashte vliegtuig had eerder technische mankementen
Het toestel van Turkish Airlines dat gisteren in een akker vlabij Schiphol crashte had enkele dagen voor het ongeluk tot twee keer toe technische mankementen. Bij de eerste keer waren er problemen met de vleugels en moest er een technische controle plaatsvinden. Bij de tweede storing twee dagen voor het ongeluk moest de start worden afgebroken.

De helden van de Schiphol-vliegtuigcrash
Ze waren het allereerst ter plekke bij het ongelukstoestel van Turkish Airlines. Boer Hans Roos en zijn zoon Geert-Jan. De twee gingen het vliegtuig in om gewonde passagiers er uit te halen en ze te helpen. Ook politieagent Ben Haspels arriveerde vroeg op de plek van de ramp. De drie helden van de Schiphol-vliegtuigcrash doen in Netwerk hun verhaal.

Zwanenburg in angst na vliegtuigramp
In Zwanenburg onder de rook van Schiphol maken de inwoners zich zorgen over hun veiligheid. Want wat zou er gebeurd zijn als het vliegtuig van Turkisch Airlines ongeveer vijfhonderd meter verder van de Polderbaan was gecrasht en in het dorp terecht was gekomen?

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op donderdag 26 februari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie