Uitzending
Netwerk - 4-3-2009

4-3-2009

Netwerk

849 x bekeken | 0 reacties
6
Slachtoffer vliegtuigcrash ontmoet Pieter van Vollenhoven
Vandaag was Rob de Knecht in Nieuwspoort waar hij Pieter van Vollenhoven, de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, ontmoette en stelde hem een vraag over de ramp. Eerder vertelde hij in Netwerk hoe hij in een week tijd twee rampen overleefde. De eerste in Istanbul en de tweede was de vliegtuigcrash vlak voor de Polderbaan. Bij het eerste ongeval bleef hij ongedeerd. Bij de laatste vliegtuigcrash brak hij vier ribben en liep hij een hoofdwond op. Wat vindt hij van de eerste bevindingen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid? Netwerk ging samen met Rob de Knecht naar de persconferentie van de Raad.

Dieren slachtoffer recessie
Uit het onderzoek dat huisartsen en de dierenbescherming hebben gehouden onder minima met een huisdier, blijkt dat veel mensen niet meer de nodige zorg aan hun huisdieren kunnen geven. In het slechtste geval moeten de dieren afgemaakt worden omdat er geen geld is voor een operatie. De oorzaak van dit probleem is de haperende economie. Door de recessie zitten asielen overvol en daarom luiden dierenartsen en de dierenbescherming de noodklok. In Netwerk een reportage over de toestand van huisdieren in Nederland.

Wie valt er het meest te verwijten?
Lag de vliegtuigcrash bij Schiphol aan de piloot, de onderhoudsmonteur of vliegtuigfabrikant Boeing? Volgens de eerste bevindingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vanmiddag was er een probleem met één van de twee hoogtemeters. Kwam dit door de piloten die het probleem niet tijdig herkenden of was de handleiding van Boeing niet correct? Technisch ingenieur en testpiloot Harry Horlings zocht het uit voor Netwerk.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 4 maart door de EO en de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie