Uitzending
M. - 7-5-2020

7-5-2020

M.

444 x bekeken | 0 reacties
6
Ter ere van Mahler: het Alma Quartet speelt n van zijn legendarische werken. Twee keer eerder in de geschiedenis vond er een Mahlerfestival plaats. Dit jaar zou Mahler voor de derde keer geerd worden tijdens een meerdaags evenement geheel in het teken van de componist. Het festival krijgt door het coronavirus een andere vorm. Om zijn muziek vast een podium te bieden, speelt het Alma Quartet in de studio bij M n van Mahlers grootste werken.

Veel Mahlerianen over de hele wereld, wat is toch de kracht van zijn muziek? Het had een groot spektakel moeten worden: het hele Museumplein in het teken van Gustav Mahler, die ruim honderd jaar na zijn dood nog steeds liefhebbers weet te betoveren met zijn gecomponeerde muziek. Geen Museumplein, maar wel een studio om de magie van zijn muziek te bespreken. Dat doen we met presentatrice van NPO Radio 4 Jet Berkhout, saxofonist Benjamin Herman en journalist Gijs Groenteman.

Rouw: iedereen krijgt ermee te maken, maar tch wordt er weinig over gesproken. Waarom is het praten over rouw zo ontzettend moeilijk? Schrijfster en journalist Liesbeth Rasker, die zelf ook te maken kreeg met de complexiteit van het rouwproces, maakte de podcast Dag voor dag, waarin ze gesprekken voert over een van de meest ingewikkelde momenten uit ons leven: het rouwen.

In deze uitzending van M. waren Benjamin Herman en Gijs Groenteman te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op donderdag 7 mei door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie