Uitzending
M. - 1-5-2020

1-5-2020

M.

252 x bekeken | 0 reacties
5
Het M-panel is terug: alles over campagne 'masker19' en het statement van Joe Biden. Vanavond de terugkeer van het M-panel: met seksuoloog Ellen Laan, advocaat Natacha Harlequin en PvdA-kamerlid Kirsten van den Hul bespreken we de codewoordcampagne 'masker 19'. Met dat codewoord kunnen slachtoffers van huiselijk geweld op discrete wijze om hulp vragen bij de apotheek. Kunnen mensen die door corona niet van hun kwelgeest afkomen op deze manier beter geholpen worden? En Joe Biden ontkent iedere vorm van seksueel misbruik tegen Tara Reade. Biden riep op naar slachtoffers te luisteren, maar dan toch liever niet naar die van hem? Hoe be´nvloedt dit zijn presidentscampagne?

Het Metropole Orkest biedt hoop en troost in bange dagen. Het Metropole Orkest bestaat 75 jaar. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het orkest opgericht om troost en hoop te bieden. Het orkest werd zeer succesvol met onder meer de winst van maar liefst vier Grammy's. Door de coronacrisis kan het geplande jubileumfeest niet doorgaan, maar we vieren toch een klein feestje met directeur Jan Geert Vierkant en een klein ensemble, zodat we toch kunnen genieten van hun prachtige muziek.

Sander Donkers over zijn bijzondere tante Jo. In een tijd waarin de voorpagina's van kranten gedomineerd worden door coronanieuws, vult columnist Sander Donkers de voorpagina met stukjes over zijn tante Jo zaliger. Een in haar gewoonheid bijzondere vrouw uit Rotterdam die de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde. Sander vertelt waarom het verhaal van zijn tante verteld moet worden, juist nu.

Ajouad duikt in de Amsterdamse Top 600: wie zijn deze jongens? In het tweeluik 'Ajouad en de Top 600' gaat programmamaker Ajouad El Miloudi op zoek naar de - voornamelijk - jongens uit deze lijst van mensen die veel delicten in de hoofdstad hebben gepleegd. Overvallen en straatroven, maar ook drugscriminaliteit en moorden. Het is niet heel verrassend dat deze criminelen behoorlijk mediaschuw zijn, maar toch kreeg de presentator ze bij hoge uitzondering te spreken. Wie zijn deze jongens en wat beweegt hen om het criminele circuit in te betreden?

In deze uitzending van M. was Ajouad El Miloudi te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op vrijdag 1 mei door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie