Uitzending
M. - 14-5-2020

14-5-2020

M.

221 x bekeken | 0 reacties
5
Het is tachtig jaar geleden dat Rotterdam werd gebombardeerd. Op 14 mei 1940 werd Rotterdam gebombardeerd. Binnen een kwartier was de binnenstad voor altijd veranderd. Tachtigduizend inwoners hadden niet langer een dak boven het hoofd. We bespreken de gebeurtenissen met Tweede Wereldoorlog-onderzoeker Gerard Groeneveld, Volkskrantjournalist Sander Donkers en ras-Rotterdammer Hugo Borst.

De mooiste sportwedstrijd ooit? Hugo Borst en Henry Schut starten de verkiezing. De sportwereld kent talloze memorabele momenten, maar welke wedstrijd kunnen we de mooiste ooit noemen? In het Radio 1-programma Langs de Lijn zijn de verkiezingen om deze titel in volle gang. Welke sportwedstrijd noemen we straks de winnaar? We duiken vast in het archief, met de favoriete momenten van Hugo Borst en Henry Schut: garantie voor nostalgische sportbeelden!

Jeangu Macrooy covert 'Arcade' van Duncan Laurence. Aanstaande zaterdag zou de grote dag zijn, de dag waarop hij het optreden van zijn leven had mogen geven tijdens de grote finale van het Eurovisie Songfestival. Jeangu Macrooy zou Nederland vertegenwoordigen met zijn prachtige inzending 'Grow'.

'Eurovision: Europe Shine A Light' als vervanger van de grote Songfestivalfinale. Vanavond zouden Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival presenteren in een stampvol Ahoy. Inmiddels weten we natuurlijk dat het grote evenement door de coronacrisis dit jaar niet doorgaat, maar alle Songfestivalliefhebbers kunnen zaterdag toch met een gerust hart voor de televisie gaan zitten. Op de dag waarop de grote finale zou plaatsvinden, wordt in meer dan 40 landen in Europa en AustraliŽ 'Eurovision: Europe Shine A Light' uitgezonden.

In deze uitzending van M. waren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Henry Schut, Hugo Borst en Jan Smit te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op donderdag 14 mei door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie