Uitzending
M. - 5-5-2020

5-5-2020

M.

279 x bekeken | 0 reacties
5
Op de dag dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd werd, staat onze uitzending volledig in het teken van vrijheid. We praten over de sporen die de oorlog heeft nagelaten bij verschillende generaties en we hebben speciale vrijheidsboodschappen waarin we zullen merken dat vrijheid meerdere gezichten heeft.

Hoe oorlog nog iedere dag sporen achterlaat bij derde generaties overlevenden. Presentator Rivkah op het Veld, schrijver en journalist Ronit Palache, schrijver Maurits de Bruijn en dichter Ellen Deckwitz zijn allemaal derde generaties overlevenden van een oorlog die nog elke dag een rol speelt in hun leven. Alle vier zijn ze op zoek geweest naar de sporen die de oorlog heeft nagelaten bij hun familie en bij hen persoonlijk. Op welke manier beleven zij bevrijdingsdag en wat betekent vrijheid voor hen?

Zangeres Shary-An Nivillac geeft een speciaal optreden en brengt een ode aan de vrijheid.

Bijzondere vrijheidsberichten van Akwasi, S10, Danny Ghosen en Soundos el Ahmadi. Vrijheid zit voor iedereen in andere dingen en wordt door iedereen anders gevoeld en beleefd. Rapper Stien den Hollander (beter bekend als rapper S10), presentator Danny Ghosen, cabaretier Soundos el Ahmadi en rapper Akwasi houden hun pleidooi voor de vrijheid.

In deze uitzending van M. waren Akwasi, Danny Ghosen, Shary-An en Soundos el Ahmadi te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op dinsdag 5 mei door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie