Uitzending
M. - 28-5-2020

28-5-2020

M.

556 x bekeken | 0 reacties
5
Waarom de dood van de homoseksuele Saïd zo ontzettend veel losmaakt. Eerder deze maand overleed de homoseksuele Saïd na een epileptische aanval. Hij liep epilepsie op doordat hij herhaaldelijk werd mishandeld door mensen uit zijn eigen gemeenschap. Zijn dood bracht veel teweeg want het wordt pijnlijk duidelijk hoe moeilijk het voor veel moslims is om uit de kast te komen. Arie Boomsma, Youss Belkhrouf en goede vriend Rick van der Made praten over het eerbetoon aan Saïd dat vanavond wordt uitgezonden.

Vicepremier Kajsa Ollongren is back in business. Deze maand ging minister Ollongren weer aan de slag als minister van Binnenlandse Zaken na bijna een half jaar van afwezigheid. Door medische complicaties zat de D66-bewindsvrouw bijna zes maanden thuis. En dat in een periode waarin ons land ingrijpend is veranderd. Vanavond horen we hoe het met haar gaat en vertelt de vicepremier over de plannen om gemeenten overeind te houden tijdens de coronacrisis.

De zender waar 'het nieuws de ster is' bestaat veertig jaar: CNN. De Amerikaanse nieuwszender CNN bestaat 40 jaar. De zender zorgde voor een enorme revolutie door als eerste 24 uur per dag uit te zenden. Wat is de invloed van CNN op de nieuwsvoorziening van nu? We bespreken het met Twan Huys, Max Westerman en Tom Kleijn.

Jules bestormt podium M met haar debuutsingle 'Shoes don't fit'. Ze is een mix van pop en soul: Jules begint haar zangcarrière in de band van haar studentenvereniging. Niet lang daarna worden haar covers opgepikt en brengt ze haar debuutsingle uit. Ze treedt op met haar nummer 'Shoes don't fit'.

In deze uitzending van M. waren Arie Boomsma, Max Westerman, Tom Kleijn en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op donderdag 28 mei door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie