Uitzending
M. - 2-6-2020

2-6-2020

M.

497 x bekeken | 0 reacties
5
Het Amerikaanse Minneapolis is al een week het decor van zowel vreedzame rellen als hevige rellen als gevolg van de dood van George Floyd. Donald Trump staat niet bepaald aan de kant van de demonstranten. De Amerikaanse president dreigt namelijk om het leger in te zetten en de straten schoon te vegen. We praten met oud-Amerikacorrespondenten Eelco Bosch van Rosenthal, Max Westerman en Tom Kleijn over de gevolgen.

De antiracisme-demonstratie op de Dam in Amsterdam trok gisteren veel meer mensen dan in eerste instantie was verwacht. Dat leverde een surrealistisch beeld op, zeker na de oproep van de afgelopen weken om binnen te blijven. Gemeenteraadslid Sylvana Simons strijdt al jaren tegen racisme en was gisteren ook aanwezig. Was deze demonstratie (in deze tijd) nodig om het tij eindelijk te keren?

Krista en Marcelle ArriŽns, beter bekend als de Sekszusjes, bespreken in hun succesvolle webserie 'Sekszusjes TV' hun twijfels, pijnlijke of intieme ervaringen en onzekerheden over seks. Donderdag wonnen de twee The Best Social Award voor Beste YouTubeserie. Hun taboedoorbrekende onderwerpen worden met open armen ontvangen. En nu verruilen de twee YouTube voor het theater, want de twee beginnen met hun eerste voorstelling.

In deze uitzending van M. waren Eelco Bosch van Rosenthal, Max Westerman, Sylvana Simons en Tom Kleijn te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op dinsdag 2 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie