Uitzending
M. - 21-5-2020

21-5-2020

M.

188 x bekeken | 0 reacties
6
25 jaar geleden wint Ajax de Champions League: Danny Blind en Chris Zegers blikken terug. Bijzondere momenten en memorabele dagen, je kunt je vaak precies herinneren wat je op zo'n moment deed, waar je was en met wie je was. Dat geldt ook voor iedereen met een hart dat vol is van voetbal. Ajax wint 25 jaar geleden de Champions League en schrijft daarmee geschiedenis. Chris Zegers mest en zou de wedstrijd van dichtbij meemaken. Dat werd een avontuur om nooit te vergeten. Danny Blind was captain van het eerste Ajaxteam dat in meer dan twintig jaar de cup met de grote oren won. Samen halen ze herinneringen op.

'Oops I did it again' is 20 jaar oud, can you believe it? In 2000 zong een piepjonge Britney Spears in haar rode latexpak Oops, I did it again en scoorde daarmee een gigantische hit. Inmiddels zijn we twintig jaar verder: een memorabel jubileum dat de zangeres al vierde op Instagram. Zangeres Elske DeWall zingt haar versie van deze iconische hit.

Tim den Besten en Nicolaas Veul samen met drie docenten over de grillen van het lerarenvak. Voor veel middelbare schooldocenten is het programma '100 dagen voor de klas' van Tim den Besten en Nicolaas Veul een feest der herkenning. Het programma dat eerder deze week een eervolle vermelding kreeg van de jury van de Nipkowschijf, maakt veel los bij docenten. Want als we naar de serie kijken wordt n ding snel duidelijk: het leven als onderwijzer is niet voor iedereen weggelegd. Tim en Nicolaas schuiven aan samen met een aantal leraren die zich herkennen in de worsteling die het duo als beginnende docenten doormaakte.

Dit is de schrijfster van het Boekenweekgeschenk 2021! Vers van de pers: schrijfster Hanna Bervoets gaat het Boekenweekgeschenk van 2021 schrijven. Ze volgt hiermee Annejet van der Zijl op. De schrijfster heeft een indrukwekkend oeuvre opgebouwd: zo schreef ze al zeven romans en won verschillende belangrijke literatuurprijzen. Ze schuift aan om te vertellen over deze eervolle opdracht.

In deze uitzending van M. waren Chris Zegers, Danny Blind, Nicolaas Veul en Tim den Besten te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op donderdag 21 mei door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie