Uitzending
M. - 22-5-2020

22-5-2020

M.

392 x bekeken | 0 reacties
4
Within Temptation speelt een unieke versie hun nieuwe single Entertain You. Ze zaten midden in een grote tour toen de coronacrisis uitbrak. De wereldberoemde Nederlandse band Within Temptation moest de tour noodgedwongen stoppen, maar heeft toch net hun nieuwe single Entertain You uitgebracht. Ze spelen in de studio het nummer in een bijzondere uitvoering.

Scherder maakt zich ernstig zorgen over de 'pandemie van het stilzitten'. Hoogleraar Erik Scherder heeft een duidelijke oproep: we moeten NU meer gaan bewegen en hij noemt het zelfs de 'pandemie van het stilzitten'. Maar hoe krijg je daar verandering in? Tijd voor meer beweging, vindt Scherder. Hij schuift aan met judoka Henk Grol, die het liefst wl gaat bewegen, maar niet mag.

De 'coronabeschaving' door de ogen van cabaretier-filosoof Tim Fransen. Optreden voor een grote zaal met fans is even niet aan de orde. Dat betekent natuurlijk niet dat de creativiteit van Tim Fransen al maanden stilstaat. Sterker nog, deze crisistijd levert juist inspiratie op. Want hoe gaat de mensheid om met een levensbedreigend virus? En zijn er al veranderingen te zien in onze beschaving?

In deze uitzending van M. waren Erik Scherder en Henk Grol te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op vrijdag 22 mei door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie