Uitzending
Kassa - 28-3-2020

28-3-2020

Kassa

709 x bekeken | 0 reacties
5
Hou houd je als gezin alle ballen in de lucht? Pubers moeten in tijden van corona thuis braaf aan hun schoolwerk. Maar zélf willen ze bankhangen, gamen en afspreken met vrienden. En dat leidt tot irritaties en ruzie. We praten hierover met ontwikkelingspsycholoog Steven Pont.

GGZ en corona. De coronacrisis zorgt voor een toenemende onrust en spanning in de samenleving. En helemaal bij mensen met een psychische aandoening. Wat doen de beperkende maatregelen en het isolement met mensen die mentaal kwetsbaar zijn en juist gebaat bij persoonlijk contact? Hoe redden zij zich en wat voor oplossingen worden er gevonden om hen toch bij te staan?

Kappers dicht? Geen nood. Wat als je net toe bent aan een knipbeurt nu alle kappers gesloten zijn? Helaas is het nog even wachten tot een professionele knipbeurt weer mogelijk is. Daarom in Kassa tips and tricks over hoe je thuis het haar van je huisgenoot of van jezelf kunt knippen. En ook wat je vooral niet moet doen!

Lekker weg in eigen land: kan dat nog? Dit weekend is de officieuze start van het voorjaarsseizoen voor campings en vakantieparken. Maar is het met de coronapandemie wel mogelijk er in eigen land op uit te gaan? Deze week mochten in delen van het land de campings en vakantieparken met maatregelen openblijven, elders werden ze gedwongen te sluiten.

De Belbus komt helpen! De Belbus trekt ook deze week alles uit de kast om mensen te helpen die door de coronacrisis in de problemen zijn geraakt. Zo gaat Sahil langs bij Jasmine uit Krommenie. Normaal gaat ze elke week sjoelen bij haar oma, maar door de crisis gaat dit niet meer door. Ook helpt hij Susanne om haar vriend Jeroen te verrassen. Susanne en Jeroen hebben sinds januari een relatie maar moeten elkaar nu missen.

En we bespreken wat de redactie van Kassa deze week verder opviel rondom het coronavirus.

In deze uitzending van Kassa was Steven Pont te gast. De presentatie was in handen van Amber Kortzorg en Sahil Amar Aďssa. Deze uitzending van het programma Kassa werd uitgezonden op zaterdag 28 maart door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie