Uitzending
Kassa - 8-5-2019

8-5-2019

Kassa

1213 x bekeken | 0 reacties
7
Boodschappen thuisbezorgen lekker makkelijk? Steeds meer mensen bestellen thuis vanaf de bank de boodschappen. Maar krijg je wat je hebt besteld? Zijn de verse producten wel echt vers en komt de bezorger op tijd? Kassa neemt de proef op de som.

Claimafhandeling SGR blijkt minder makkelijk dan gedacht. Eerder besteedden wij aandacht aan het faillissement van Travelbird. Travelbird is aangesloten bij de SGR, dus je zou denken dat je dan makkelijk je geld terug kunt krijgen. In de praktijk blijkt dat toch anders, want na een halfjaar zitten sommige mensen nog steeds te wachten op de afhandeling van hun claim.

Kassa helpt de NVWA een handje met de Agpo Ferroli-problemen. Kassa besteedde twee uitzendingen aan levensgevaarlijke cv-ketels van Agpo Ferroli die spontaan in brand kunnen vliegen. Daarvan hangen er naar schatting 150.000 in Nederland. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit zegt niet op de hoogte te zijn geweest van woningbranden tot onze uitzendingen. Het onderzoek loopt nog maar erg opschieten doet dat niet. Daarom besloot Kassa een handje te helpen en ons dossier aan hen over te dragen!

Gehoorschade door motorrijden. Elke motorrijder kent dat gevoel van vrijheid als je door ons mooie land heen tuft. Maar veel minder motorrijders zijn zich ervan bewust dat je door de harde ruis van de wind stevige gehoorschade kunt oplopen. Als je 120 km p/u rijdt, is het volume al 98dB. En heb je na 7 minuten al de eerste gehoorschade. Bij 140 km heb je na 3 minuten al schade. En bij 160 km na 90 seconden. Motorrijden is een silent deaf maker, want het duurt jaren voordat je iets merkt. Maar dan is de doofheid of de tinnitus (hevige piep in je oor) onherstelbaar.

Belbus: gestort geld bij Rabobank 'dubieus'. Frits Wolters wil in oktober 3000 euro aan briefgeld storten bij de Rabobank. Tot zijn schrik telt de machine maar 1500 euro. Een medewerker vertelt hem dat de helft van zijn biljetten 'dubieus' is. Het geld wordt opgestuurd voor onderzoek. Maar dan hoort Frits niks meer.

De presentatie was in handen van Brecht van Hulten. Deze uitzending van het programma Kassa werd uitgezonden op zaterdag 20 april door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie