Uitzending
Kassa - 2-3-2019

2-3-2019

Kassa

1517 x bekeken | 0 reacties
4
Problemen na telefonische verkoop energiecontracten. Bedrijven die zich voordoen als onafhankelijke energievergelijkers bellen consumenten op met de mededeling dat ze goedkoper uit kunnen zijn. Ze doen een aanbieding die je alleen kunt ontvangen als je op een link klikt in een sms of e-mail. Alleen daarmee geef je, wellicht zonder dat direct door te hebben, akkoord voor een nieuw energiecontract.

Belangenconflict tussen rechtsbijstandverzekeraar en klant. Rechtsbijstandverzekeraars laten zoveel mogelijk procedures van hun klanten door eigen juristen verrichten. Dat is namelijk goedkoper dan externe advocaten, maar het kan leiden tot een belangenconflict tussen de verzekeraar en de klant. Mensen met een rechtsbijstandverzekering hebben recht op een vrije advocatenkeuze, maar de praktijk laat regelmatig wat anders zien.

Belbus: Taxi komt niet opdagen. Marianne bestelt een taxi vanaf Groningen Airport naar haar huis in Drenthe. Maar de taxi komt nooit opdagen en Marianne is haar geld wl kwijt.

De presentatie was in handen van Brecht van Hulten. Deze uitzending van het programma Kassa werd uitgezonden op zaterdag 2 maart door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie