Uitzending
Kassa - 9-2-2019

9-2-2019

Kassa

1158 x bekeken | 0 reacties
6
Dieper in de schulden door de overheid. Wie schulden heeft, kan te maken krijgen met schuldeisers. Zij mogen niet al het geld van je rekening halen, maar moeten een bedrag ter hoogte van het bestaansminimum laten staan om bijvoorbeeld de huur en boodschappen mee te kunnen betalen. Maar dat doen zij vaak niet. Sterker nog, ze plunderen vaak de hele rekening van mensen met schulden waardoor zij steeds dieper in de problemen terechtkomen. Een nieuwe wet moet aan deze praktijken een einde maken, maar die is met twee jaar uitgesteld. Wat nu?

Op veel plekken kun je niet meer met contant geld betalen. Steeds meer kopen en betalen we in de winkel met de pinpas of contactloos. Het zou sneller, makkelijker en veiliger zijn voor het personeel. Maar veel mensen willen toch gewoon met contant geld betalen, alleen kan dat niet overal meer. Mag contant geld geweigerd worden en moeten we dat eigenlijk wel willen?

Belbus: Maanden wachten op glas-in-loodramen. Eind 2017 laat Marieke haar glas-in-loodramen eruit halen door het bedrijf Manders Totaal kozijnen. Ze zouden het tussen dubbel glas laten zetten en weer terugplaatsen. Maar we zijn inmiddels anderhalf jaar verder en Marieke heeft haar geliefde glas-in-loodramen nog steeds niet terug.

De presentatie was in handen van Brecht van Hulten. Deze uitzending van het programma Kassa werd uitgezonden op zaterdag 9 februari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie