Uitzending
Jinek - 9-2-2015

9-2-2015

Jinek

2933 x bekeken | 0 reacties
5
Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk over hun nieuwe politieke beweging, Denk
De oud-PVDA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk presenteerden maandag hun nieuwe politieke beweging, Denk. Een greep uit de plannen: er moet een online racismeregister komen, de termen ‘integratie’ en ‘allochtoon’ moeten worden afgeschaft en er moet in iedere gemeente een monument komen voor arbeidsmigratie. Vanavond in JINEK licht het tweetal hun plannen toe.

Het belang van het uiterlijk in politiek Den Haag
De Britse en Amerikaanse kranten raken er niet over uitgepraat: het uiterlijk van de nieuwe Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis. Hij verschijnt moeiteloos in leren jacks bij zijn Britse collega en draagt nooit een stropdas. Hoe belangrijk is uiterlijk in de Nederlandse politiek? Hoe lopen onze Nederlandse politici erbij? En kunnen ze een voorbeeld nemen aan deze Griek? Vanavond op de bank bij JINEK praten Jort Kelder, Frits Huffnagel en Arno Kantelberg over de best geklede politici en modeflaters op het Binnenhof.

V&D op het nippertje gered
Het zijn spannende dagen voor warenhuisketen V&D. Na dagen onderhandelen is er op het nippertje overeenstemming bereikt met de banken, vastgoedeigenaren en aandeelhouders. V&D is niet het enige Oer-Hollandse bedrijf dat in zwaar weer verkeert. Eerder werd bekend dat HEMA WORSTelt met financiële tegenvallers en ook Blokker informeert vanavond haar personeel over de toekomst. Wat is er aan de hand met onze oude vertrouwde winkels? Slecht management of veranderend koopgedrag? Vanavond praat Eva hierover met imagodeskundige en interieurontwerper Jan des Bouvrie, retail specialist Sabien Duetz en een werknemer van het eerste uur. Hij is al bijna 50 jaar werkzaam bij de V&D.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op maandag 9 februari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie