Uitzending
Jinek - 6-1-2015

6-1-2015

Jinek

2634 x bekeken | 0 reacties
7
Viggo Waas, Sjaak Swart & Bennie Muller
Cabaretier Viggo Waas start binnenkort een nieuw satirischvoetbalprogramma: De Hollandse School. Samen met voetballegendes Bennie Muller en Sjaak Swart haalt AJAX-fan Waas herinneringen op aan de goeie ouwe tijd van het voetbal van weleer.

Yassin Elforkani
Dreigingen die doodsangsten veroorzaken. Zo noemde minister Lodewijk Asscher vandaag de toenemende dreiging voor aanslagen op moskëeen onder moslims in Nederland.

In Duitsland demonstreerden duizend woedende burgers tegen de islam en in Nederland riepen mensen via Facebook op moskëeen in brand te steken.

Imam Yassin Elforkani is te gast en legt uit waar die woede tegen de islam opeens vandaan komt.

Sander de Rouwe
Vandaag heeft de Vereniging van Verkeersslachtoffers aanstaatssecretaris Fred Teeven op 6 januari een petitie aangeboden met ruim 25.000 handtekeningen. De vereniging protesteert in de petitie tegen het opleggen van taakstraffen bij ernstige verkeersovertredingen, die de dood of levenslang letsel ten gevolge hebben. CDA-Tweede Kamerlid De Rouwe is al jaren voorstander van zwaardere straffen voor verkeershufters met fatale aanloop.

Frank Haans en Conny van den Broek
Ook gaat Eva Jinek in gesprek met twee andere prominente pleitbezorgers van de petitie. Frank Haans en Conny van den Broek, ouders van de in 2012 omgekomen Camille Haans. Hun dochter werd doodgereden door een dader, die onder invloed was van GHB en amfetaminen ten tijde van het fatale ongeval, en hiervoor in hoger beroep wél schuldig werd bevonden.

Maria van de Schepop
Daarnaast is Maria van de Schepop, rechter in Den Haag en voorzitter Vereniging Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR), te gast. Zij legt uit waarom verkeersongelukken voor rechters één van de moeilijkste zaken zijn.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op dinsdag 6 januari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie