Uitzending
Je Lijf, Je Leven - De Darmen

De Darmen

Je Lijf, Je Leven

22-11-2009

| 3418 x bekeken | 2 reacties
6
Wist je dat je darmen 9 meter lang zijn?
En dat je darmwand bedekt is met een 'deken' van bacteriŽn?

In deze aflevering vertelt dokter Morijntje je alles wat je moet weten over je meest kronkelige orgaan!

Je darmen zijn natuurlijk heel belangrijk voor je spijsvertering: je voedsel gaat via je slokdarm door naar je dunne darm en komt vervolgens via je dikke darm weer terecht in de endeldarm. Morijntje legt precies uit welke weg je voedsel aflegt door een glazen potje te volgen op zijn weg door een glasrecyclingsfabriek.

Maar wist je dat ook het grootste deel van je immuunsysteem in je darmen zit? Je hele darmwand is bedekt door bacteriŽn. Morijntje gaat op bezoek bij een tuinder en legt aan de hand van de bloemendeken in zijn kas uit waarom het zo belangrijk is dat er voldoende goede bacteriŽn in je darmen zitten.

Tot slot gaat Morijntje samen met schoonmaakdiva Anita Mulder op onderzoek uit: hoeveel bacteriŽn zijn er te vinden op de toiletbril? En hoeveel op je toetsenbord?

Wil je de uitslag van dit onderzoek weten ťn wil je weten wat je zelf kunt doen om de hoeveelheid goede bacteriŽn in je darmen op peil te houden? Kijk dan zondag 22 november naar Je Lijf Je Leven!

Deze uitzending van het programma Je Lijf, Je Leven met de titel De Darmen is uitgezonden op zondag 22 november door RTL5.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie