Uitzending
Heel Holland Bakt - Koninklijk

Koninklijk

Heel Holland Bakt

2-2-2020

| 2281 x bekeken | 0 reacties
5
Voor de signatuuropdracht maken de bakkers een Oranjetaart. Rijkelijk versierd en met vorstelijke smaken. De kleur is natuurlijk belangrijk, maar ook de smaken moeten die kleur eer aan doen. Sinaasappel, kumquat, mandarijn en wortel. Krijgen de bakkers alles goed uit de vorm? Wordt het allemaal gaar? Of wordt het een oranje ongelukje?

Om de liefde tussen ons koningspaar te vieren, maken de bakkers in de technische ronde een Hart Croissant. Ze werken met rood croissantdeeg en dat moeten ze rollen, omkeren, rollen, omkeren. Zo makkelijk is dat nog niet, een deegje uitrollen. Welke hartcroissants rollen als winnende gebakjes van de werkbank?

Voor het spektakelstuk maken de bakkers een koninklijke high tea met 6 verschillende hapjes. Zoet en hartig, in perfecte balans en dat alles voor 12 personen. Quiches, tartelletjes, scones, bonbons, wraps. Handopneembaar, zo noemt Robèrt dat: je moet de hapjes in 1 of 2 happen kunnen eten. Het is veel, de tijdsdruk is hoog en het is koud in de tent, wat voor de nodige chocolade-problemen zorgt. Krijgen de bakkes alle 288 hapjes op tijd op de etagère?

De meiden hebben een zwaar weekend, dus het spant erom wie als meesterbakker de finale instapt en wie helaas de tent verlaat.

De presentatie was in handen van André van Duin. Deze uitzending van het programma Heel Holland Bakt met de titel Koninklijk werd uitgezonden op zondag 2 februari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie